Bücher auf Niederländisch

Alles en niets

erschienen bei Amsterdam University Press (2018)

Bestaat het niets? Zijn ruimte en tijd slechts een illusie? Is onze geest überhaupt in staat om ruimte te bevatten? En waarom zijn wij op aarde? Natuurkunde van de 21ste eeuw verandert ons perspectief van de wereld en van onszelf. Wetenschapsjournalist en bestsellerauteur Stefan Klein zet dit haarfijn uiteen in zijn meeslepende en tegelijkertijd poëtische boek. Hij traceert de schoonheid van het onbekende, beginnend bij een roosbloesem. Hij legt de onvoorspelbaarheid van de wereld uit door een misdaadverhaal te gebruiken. Zo helpt hij ons de ware vorm van ruimte te visualiseren.
 

Stefan Klein neemt ons mee op een reis naar onze werkelijkheid die heel anders is dan hoe we deze waarnemen. Een boek vol inspiratie, wijsheid en verwondering.

 

Dromen

erschienen bei Ambo Anthos, 2015

Stefan Klein neemt ons mee op een verhelderende reis naar dromenland. Hij laat zien dat dromen veel meer zijn dan onuitgesproken verlangens. Klein vertelt waarom we steeds weer dromen over schoolexamens, dat het zinloos is symbolische verklaringen voor je dromen te zoeken en dat emoties niet het gevolg zijn van dromen, maar de oorzaak. Hij verbindt de fascinatie van de mens voor dromen met de nieuwste methoden binnen de wetenschap: er worden inmiddels revolutionaire slaaponderzoeken gehouden waarbij beelden in een database kunnen worden opgeslagen. Stefan Klein laat ons op nuchtere en vermakelijke wijze zien wat dromen ons cht vertellen, hoe ze kunnen leiden tot nieuwe inzichten, hoe we ze zelf kunnen be nvloeden, en wat onze nachtelijke avonturen eigenlijk vertellen over onszelf.

De zin van het geven

erschienen bei Ambo Anthos

Tijd

erschienen bei Ambo Anthos

Puur toeval

erschienen bei Ambo Anthos

De geluksformule

erschienen bei Ambo Anthos